PROFdiscount.nl
Home
|
Klantenservice
|
Aanbiedingen
|
mijn PROF

Totaal: € 0,00 excl. btw

Verf

ASSORTIMENT
VERF

  BINNENBEITS

  BOUWVLOEISTOFFEN

  BUITENBEITS

  CAR CARE

  GRONDVERF - PRIMERS

  GRONDVERF -PRIMERS

  GRONDVERF-PRIMERS

  HUIS & HOBBY

  LAKVERF

  LATEX - MUURVERF

  METAALVERF

  MEUBELLAK

  MEUBELONDERHOUD

  MUURVERF

  PLAMUUR - VULMIDDELEN

  SCHOONMAAKMIDDELEN

  SPECIALS

  SPUITBUS

  STRUCTUURVERF

  TUINONDERHOUD

  UNDERBODY COATINGS

  UNIVERSELE LAKKEN

  VERDUNNING - REINIGERS

  VERDUNNING-REINIGERS

  VERF

  VERNIS

  VLOERONDERHOUD

  VLOERVERF

Verf is de algemene term voor producten welke bedoeld zijn om een voorwerp te beschermen of te verfraaien door het van een kleur te voorzien. Verf bestaat uit drie delen: één vast gedeelte en twee vloeibare delen. Het vaste deel bestaat uit verfstof, pigment of kleurstof. Het eerste vloeibare deel is het bindmiddel (een natuurlijke hars of synthetische hars) die na droging vast wordt. Het tweede deel is het medium of verdunner dat verdampt. Het doel van het verdunnen is om de verf soepeler en strijkbaarder te maken, zodat deze beter kan worden aangebracht.

Er zijn diversen soorten verf. Voor iedere ondergrond is een ander soort beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld beits voor binnen en buiten. Daarnaast kan beits transparant gekleurd zijn waardoor de nerf zichtbaar blijft, maar ook dekkend. Verf voor op muren wordt muurverf of latex genoemd. Ook deze bestaan in de varianten voor binnen en buiten. Muurverf met een korrel erin wordt structuurverf genoemd. Daarnaast bestaat er natuurlijk verf voor houtwerkwerk (lakverf), maar ook metaalverf, speciaal voor metaal. Op PROFdiscount.nl vindt u onder andere verf van de merken Sigma, Cetabever, Flexa, Hammerite, Tenco, Sikkens en Wijzonol.

Voordat u begint met schilderen is het belangrijk dat de ondergrond goed behandeld is. Zorg dat scheuren en kieren netjes zijn dichtgemaakt met plamuur/vulmiddel. Hierna moet de ondergrond goed worden schoongemaakt met een reiniger. Na het schuren en nogmaals schoonmaken van de ondergrond, kan de ondergrond met grondverf worden behandeld. Uiteindelijk kan er worden afgelakt. Afhankelijk van het te schilderen oppervlak en het product kunt u kiezen voor een kwast of roller.

De werkwijze is afhankelijk van de ondergrond en het product. Raadpleeg voor meer informatie altijd eerst het productinformatieblad behorende bij het product van uw keuze voor de juiste verwerking. Uiteraard kunt u ook altijd terecht bij een van onze medewerkers via het contactformulier of telefonisch via 0172 – 423323 voor een advies op maat.

Voor het kiezen van uw kleur kunt u onze digitale kleurkaart raadplegen.

LET OP: slechts een indicatie van de kleur.

MotipPresto
Wie zijn wij?
|
Vacatures
|
Levertijden
|
Algemene Voorwaarden
|
Veelgestelde Vragen
|
Nieuwsbrief
|
Mijn PROF
|
Contact